пряка демокрация (direct democracy)

 
пряка демокрация (direct democracy)

 
Рейтинг: 3.00
(268)
ГЛАВНА (ново броене след 60 000:)
Връзки / LINKS
КОНТАКТ И ОРГАНИЗАЦИЯ
Календар
Анкети
"Ф" като “фалшиво” / F like "fake"
Лични файлове
Музика
Изпрати картичка :)


Мирно кротко Публикации Галерия ХРОНИКА и ИСКАНИЯ Открит ФОРУМ

ХРОНИКА и ИСКАНИЯ / България

Вземи в gLOG
22 Юни 07, 10:19 / Автор: Граждани на България
Обръщение към всички граждани

Обръщение към всички граждани

 

 

За реална власт на гражданите, право на референдум и други права за пряко участие в държавното управление

 

 

 

 

С борба за подобрения в отделни сфери не променяме много държавното управление. То няма да стане добро за всички, нито поотделно ще вземем своето, докато шепа хора държат властта в страната ни, а ние гражданите сме без реална власт в определянето на общата ни съдба. Затова ви призоваваме към две неща:

 

 

1. Да искаме политически права за пряко участие и контрол на гражданите в държавното управление. Наред с трудовите, социални, екологични и други права да искаме и права, които ще дадат реална власт на гражданите. На първо място тук е правото да свикваме референдуми по предложени от нас закони (не само управляващите да ни свикват по свои проекти). Получим ли това право ще корегираме заедно държавното управление, когато то се отклонява от общите ни интереси. Чрез това право ще вземем всичко, което ни е нужно за реален контрол върху държавата, напр. право да отзоваваме с подписка депутати, кметове, президенти, общин. съветници и др., достъп до цялата публична информация, достъп до ефира в публичните медии, пряко избиране от нас на гл. прокурор, върх. съдии, началници РПУ, важни министри, право да сезираме Констит. съд и др. При икономическата слабост на гражданите (ограбени знаем от кого) са ни нужни по-силни инструменти на демокрацията за реален контрол върху държавата.

 

 

2. Да се свържем помежду си. Не можем да вземем такива права само с искания. Трябва като граждани преди партиите да станем реална сила, способна с всенародни действия да отстоява общите ни интереси. Да се свържем в мрежа за пряки граждански действия. Чрез нея ще поставяме общите си искания на изборите (с независими кандидати или партии за „еднократна употреба” ) и между изборите с всенародни демонстрации, ако се наложи. Ще гласуваме само за онези, които дават пълен комплект инструменти за наш контрол върху партиите и държавата и помагат в създаването на тази мрежа като независима гражданска сила.

 

 

Не ни трябват „имена” и „лидери” да ни обединяват – обединява ни искането за реална власт на гражданите чрез по-силни права на пряко участие и в четирите власти (законодателна, изпълнителна, съдебна, медийна). Тези права и мрежата за пряко действие ще ни направят свободен народ, господар на съдбата си.

 

 

Ако искате същото, ако за тези права сте готови да излезете на улиците, когато дойде денят (когато се свържат достатъчно много хора), ако желаете по друг начин да помагате в това – запишете се (с телефон или е-мейл). Записвайте други, създавайте мрежи край вас, които после ще свържем. Няма кой друг да го прави. Всеки, който иска, може да помага на всяко равнище при пълна прозрачност. Само заедно можем да освободим България!

 

 

Гражадани на България

 

 

Мрежа за пряко гражданско действие и бързо гражданско реагиране

 

 

02-8401792, -8847221, -9435395, -9299630, -8556129 ..................................

 

 

............................................... (добавете ваши телефони за записване на нови хора)

 

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9374