пряка демокрация (direct democracy)

 
пряка демокрация (direct democracy)

 
Рейтинг: 3.00
(268)
ГЛАВНА (ново броене след 60 000:)
Връзки / LINKS
КОНТАКТ И ОРГАНИЗАЦИЯ
Календар
Анкети
"Ф" като “фалшиво” / F like "fake"
Лични файлове
Музика
Изпрати картичка :)


Мирно кротко Публикации Галерия ХРОНИКА и ИСКАНИЯ Открит ФОРУМ

ХРОНИКА и ИСКАНИЯ / България

Вземи в gLOG
01 Февруари 07, 11:23 / Автор: Хора на площада
Обръщение към българските студенти

Обръщение на протестиращите български пенсионери

 

към българските студенти

 

Български студенти,

 

Граждани сме на една държава, която би трябвало да работи за всички, но известно ли ви е каква политика води тя спрямо старите хора на България? Известно ли ви е с каква несправедливост и жестокост се разпореждат управляващите с нашия труд, пари и живот? И защо само с нашия? Нима всички граждани на България, вкл. и вие, вкл. и бъдещите поколения, не са най-тежко ощетени от безмилостния грабеж и разруши-телното държавно управление в годините на преход към уж нещо по-добро?

 

Тази страна е и ваша, нима ще оставите на други да се разпореждат с нея? Нима ще позволите да ви прокудят в чужбина,  да ви отнемат Родината? Нима като граждани на една държава нямаме общия интерес да я поставим под контрола на всички и в служба на всички? Нима точно това няма да възроди България и да спре разпиляването на национални ресурси, да ни направи равноправни партьори в развития свят?

 

Подкрепете нашите протести и искания – те не са само за хляб и социални права! Не са само групови, нито партийни. Това са общограждански искания и протести срещу едно безмилостно егоистично антинационално управление. Искаме своето, но също и политически права за всички граждани да можем ефективно да контролираме държавата си. Искаме право на референдум – по своя инициатива да правим закони, когато избраните за това не чуват гласа ни. Искаме право на отзоваване – да можем да отстраняваме всеки лъжец, некадърник или корумпиран от държавни длъжности. Искаме да избираме пряко повече държавни служители, вкл. Главния прокурор, някои министри, началниците на РПУ и др. Искаме право да сезираме Конституционния съд. Искаме да паднат всички изкуствени прегради пред участието на гражданите в политиката и по-специално унизителните парични депозити за участие в избори. Искаме реален достъп до цялата публична информация и всички останали права, които са ни необходими за реален контрол върху държавата.

 

Тази държава е наша – елате на площада да си я вземем! Само заедно става. Включете се в мрежа за бързо гражданско реагиране, свързваща всички хора готови да излизат на улиците за правата си! Крайно време е да се научим да го правим, ако искаме да сме свободен народ.

 

Поредна демонстрация – четвъртък, 11.00 пред „Ал. Невски”

 

Протестиращи граждани и пенсионери

 

тел. 8401792, 8552146, 9299630, 0885230845, 8847221

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1212