пряка демокрация (direct democracy)

 
пряка демокрация (direct democracy)

 
Рейтинг: 3.00
(268)
ГЛАВНА (ново броене след 60 000:)
Връзки / LINKS
КОНТАКТ И ОРГАНИЗАЦИЯ
Календар
Анкети
"Ф" като “фалшиво” / F like "fake"
Лични файлове
Музика
Изпрати картичка :)


Мирно кротко Публикации Галерия ХРОНИКА и ИСКАНИЯ Открит ФОРУМ

ХРОНИКА и ИСКАНИЯ / България

17 Март 12, 13:08 / Автор: глас от мрежата
Протестите - в място за разговор и самоорганизация
Без партии, без "шапки".

 

Как протести “нов модел” - с повишен КПД
(коефициент на полезно действие)

Окупирането започва на 17 март от 11 ч. шествие от НДК и от 12 до 16 ч. “под Коня”.

Призивът е към всенароден БУНТ не само “ПРОТИВ” – “безобразия”, шистов газ, АСТА и пр., а ЗА ВКЛЮЧВАНЕ НА ИЗКЛЮЧЕНИТЕ – на всички граждани в управлението на страната ни - с всички възможни права за пряко и решаващо “окупиране” на всички власти – законодателна, изпълнителна, съдебна и медийна (публичните медии). Това е верния път към слагане край на безобразията и предателствата на управляващите. Освободители няма. Свободата ни е в нашите собствени ръце!

ДА СИ Я ВЗЕМЕМ!

КАК да стане това ЩЕ РЕШИМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО в разговор между всички тук на площада, а после по квартали в граждански събрания /клубове/ комитети/ ГРУПИ ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ, открити за всеки. Но никое решение не може да е окончателно, докато не бъде включен цял народ в решаването. Видяхме колко струва “преход” отгоре –  друарска далавера за смяна на едно робство с друго! Оковаха с нови вериги народа ни – с “чадъри”, “обръчи”, монополи, беззаконие, фалшиви партии, избори без избор и затворени медии. “Преходът” им обслужи “прераждането” на другарската банда в “бизнесмени” под държавен чадър, обрали парите от “общата каса” и народа си до кокал. Не цените, а робството и безмилостния грабеж на бандата, превзела държавата ни са причина за мизерията сега.

Крайно време е за истински “преход” към свобода и демокрация - извършен отдолу и договорен между всички нас!

Край на шествията, символичните протести и скачане пред “командири”, “лидери”, “организатори” – сега ТЕ да скачат пред нас! Не да ни казват само отгоре какво “искаме”.

Истинските промени и верния път кам тях можем да намерим само с участието на всички  мислещи хора в един ВСЕНАРОДЕН РАЗГОВОР. За да е истинска една “революция” тя трябва да е договена между всички. Иначе е фалшива – като 1990 и 1997.

Стига сме чакали “спасители”, “освободители” и “големи братя”.

Първо свободата – после сделки с големи братя!

ПЪРВО ВКЛЮЧВАНЕ НА ИЗКЛЮЧЕНИТЕ!

КАК да си вземем държавата – КАК реално да контролираме публичното управление – това е ПЪРВИЯ въпрос, по който ние, де факто отстранени от управланеито на страната си – трябва да се разберем - преди всякакви партии и др. посредници. С какви права? По кой начин? Да се договорим пряко помежду и вземем свободата си! Това и призивът ни към всички граждани на България. НЕ да вЕрват – а да се борят за права на пряк контрол върху всеки мераклия да управлява България!

 

Кои са тези права и как да си ги вземем (1) започваме да си говорим още тук -  на тези протести - всеки желащ има по 2 минути + 1 за реплика в продължение на 3 часа (180 мин) – около 60 човека могат да говорят. Ако искате по 3 мин. – тогава по-малко ще говорят. Записване за изказвания – ТУК… Но после продължаваме по квартали и особено в крайните квартали, където всеки човек ще може да се включи равноправно във всенародния разговор и решаването на нещата.

За целта още тук започваме (2) сформиране на групи по квартали, които да призоват хората по места да се включат в големия разговор – в открити за всеки местни граждански събирания / клубове / или просто ГРУПИ за ПРЯКО УЧАСТИЕ.  След коетот в периодични събрания по квартали и пак тук на площада  “сверяваме мерника” и “зареждаме топчето” за едно всенародно общо действие.

Свързани - за общи действия, договорени между всички нас преди всякакви партии и др. “шапки” - ще станем НАРОД, способен да брани свободата си – мирно и без насилие. Преди институциите – като основа на институциите, които тогава ще заработят ЗА НАС, а не за шепа бандити.

 

За Надежда, Люлин, Младост, Дружба, Илинден, Триадица … ТУК - хората от един район разменете си координати за да си отидем оттук малко по-организирани и малко по-способни за съвместни действия.  Всяка група да даде координатор за връзка с всички останали.

(3) На следващи ден в Неделя от 18 ч. на ул. “Гурко” 27 /в двора – Социален център “Аделанте” ще има лекция и разговор за пряката демокрация. Точно такива разговори ни трябват във всеки квартал. Ще е идеално, ако от всеки край на Софи дойдат представители /и всеки желаещ/.

На площад се гласува с жестове - по възлови въпроси /предложени от вас/ на всеки 30 мин. (ако искате 20).  Вдигната ръка с оворени пръсти значи “ДА”, юмрук – “НЕ”.

 

(4) Още в началото да гласуваме против всякакви призиви и прояви на омраза и насилие, особено с етническа, расистка и религиозна насоченост – чрез тях ни разделят и отклоняват срещу измислени врагове, за да не видим ТЯХ – поробителите на страната ни зад фасада от фалш, лъжа и насилие. Снимайте  всяка проява на насилие.

ЗАПОЧВАМЕ.

Говорим и се организираме. Да бъдем ефективни!

Между другото подписваме и конкретни ИСКАНИЯ до управляващите – неща, отказани и премълчани от тях. Ще ги искаме винаги и отново - да се види от какво ги е страх!

Нека бъдем точни – да искаме първите неща /права/, които са ни нужни за реален контрол върху управлението.

1. Намаляване броя подписи, необходими за свикване на национални референдуми – от 500 х. за 3 месеца – на 100 х. /200 х. за конституция/ за 6 месеца без ограничения в предмета.

2. За достъп до ефира в публичните медии – чрез ПРАВО НА НОВИНА и ОТКРИТИ ТЕЛЕФОНИ под граждански контрол. Освен това и в управлението на СЕМ и т.нар. “обществени” медии искаме пряко и решаващо гражданско присъствие. 

3. …….

Подписване – ТУК.

Но петициите до глухи са минал етап. Тук посланието е към всички граждани на България – да се свържем като народ и си вземем свободата! 

Имате думата!

Всяка идея е открита за подобрения.

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1402