пряка демокрация (direct democracy)

 
пряка демокрация (direct democracy)

 
Рейтинг: 3.00
(268)
ГЛАВНА (ново броене след 60 000:)
Връзки / LINKS
КОНТАКТ И ОРГАНИЗАЦИЯ
Календар
Анкети
"Ф" като “фалшиво” / F like "fake"
Лични файлове
Музика
Изпрати картичка :)


Мирно кротко Публикации Галерия ХРОНИКА и ИСКАНИЯ Открит ФОРУМ

ХРОНИКА и ИСКАНИЯ / България

14 Август 09, 00:40 / Автор: гражданин на Р България
Борбата за реална демокрация продължава
Поредният менте-закон за "пряко участие" на гражданите в управлението, отново доказа, че отгоре и по благоволение на управляващите няма да получим РАБОТЕЩО право на референдум, да не говорим за други права за пряко участие в управлението. Отказът е под формата на "даряване" с фалшиви неработещи права - нещо като "Кадилак" с изваден двигател - сядаш, въртиш кормилото, пък той не тръгва.

 

Без такива права нямаме реална власт, но пък без реална власт не можем да вземем такива права. "Параграф 22". 
ТЕ се грижат за теб и решават вместо теб.
Изборите, "многопартийната" система и "свободните" медии са фарс - изцяло подконтролни на другарите, които старателно се грижат да няма неконтролирано включване. Дори се престарават - тройното вдигане на финансовите и др. процедурни бариери за участие в изборите, показа страха им, че въпреки монопола върху медиите и партиите, някой може да се яви на изборите без тяхно разрешение.
 
Как един отстранен от властта народ може да влезе в правата си на суверен? Чрез последното средств - всенароден БУНТ. Без насилие – достатъчно е всички отстранени да “гласуват” с краката си на площадите – за права на пряка власт и като начало - сами да свикваме референдуми с не повече от 200 000 подписа, без срокове за събирането им, без кворум за действителност на референдума, без ограничения в предмета му, с отворени за равноправна и свободна дискусия медии  - работещо, достъпно, гарантирано от скрити ограничения право. на улиците не за партии, не за спасители, а за своя пряка власт
 
Не Господ, не Европа, не Америка, а всенароден бунт е пътят ни към свободата - свобдна България под властта на всички заедно.
 
Всенароден бунт значи всенародно самоорганизиране - преди всякакви партии, синдикати и пр. “шапки” - повсеместно, в групи за общи действия и пряка власт. Шапки ще си купим после.

Запиши се! 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6578