пряка демокрация (direct democracy)

 
пряка демокрация (direct democracy)

 
Рейтинг: 3.00
(268)
ГЛАВНА (ново броене след 60 000:)
Връзки / LINKS
КОНТАКТ И ОРГАНИЗАЦИЯ
Календар
Анкети
"Ф" като “фалшиво” / F like "fake"
Лични файлове
Музика
Изпрати картичка :)


Мирно кротко Публикации Галерия ХРОНИКА и ИСКАНИЯ Открит ФОРУМ

ХРОНИКА и ИСКАНИЯ / България

07 Май 09, 13:52 / Автор: от мрежата
Дали наистина "Зелените" са разбрали, че за да спасят природата, трябва да променят системата за управление?
Дали наистина "Зелените" са разбрали, че за да спасят природата, трябва да променят системата на управление?
Разбира се, че ПЪРВО трябваше да решат въпроса за властта, ако наистина искаха да спасят и природата – т.е. да променят системата така, че властта да премине от КГБ мафията в обществото, в гражданите – най-заинтересованите от доброто управление, вкл. опазване на природата. Сега го били разбрали... с малко закъснение. След като с години отклоняват вниманието от въпроса за властта - с "чисто зелени" каузи ... без "политика"... за радост и спокойствие на властимащите. 

Но дали и сега са го разбрали? Виждаме общи хлъзгави фрази и фрагменти от права за гражданско участие във властта - без право да свикваме референдуми, без право на отзовавана и сбъркан линк към и без това слабото право на законодателна инициатива. Като другарите - и те видяха, че това масово се иска и започнаха да го "искат" и предлагат (добре подрязано и "препарирано"). Кой ли не размахва вече референдуми и "пряка демокрация", но да не забравяме, че и тя може да бъде фасадна. Къде са гаранциите, че предложеното ще работи, а обещаното ще се изпълни? Че и Зелените не са менте? Гаранции срещу формални, периферни, фиктивни промени на системата? Няма ги.
А гаранциите при нашенското блато с крокодили са две – (1) самоорганизиране на населението - всички граждани за МИРЕН договорен помежду им, т.е. не стихиен БУНТ /"гласуване с краката"/ ПРИ ИЗМАМА и (2) пълен комплект ПРАВА за пряк контрол и участие на гражданите във всички власти, вкл. публичните медии (инфо-насилието, лъжите, заглушаването са главен инструмент за поддържане на народа ни в безпомощно състояние).
Липсата на едно от двете оставя пролуки за задкулисен контрол на "октопода" и издава ментето - на "реална", "пряка", "прозрачна", "гражданска" и пр. все "истински" демокрации. 

Всички искат да ги приемем за "най-истинските"... до доказване на противнот, което пък става… след изборите, т.е. малко късничко за нас, простосмъртните. Хайде да се разберем - (1) всички сме съмнителни, т.е. НЕ СМЕ ИСТИНСКИ до доказване на противното. И (2), доказването става НЕ с общи фрази и фрагменти от хубавите истински неща, дето ги иска цял народ /и точно затова се опитват да го подлъжат с "парченца" от тях/, ами с всички възможни гаранции, които хората поискат и които се дават преди изборите. Като най-важната си остава – свързване повсеместно в групи за бързо реагиране с масови демонстрации при измама след избори, отказ или нарушаване на правата ни. ТОВА да правят като искат да им повярва масата невярващи и наистина да превземат парламента, а не да вкарат там 5 души и 4 годинки "те предлагат - НС не приема" - и вълкът сит, и агнето - имиджът на "демократите" цял. С тези слаби промени (бози, с извинение), които предлагат в платформата си, малко ще ги подкрепят. Или може би това и искат - имитиране на демокрация още 4 години.
 
Наистина, какво друго освен всенароден мирен бунт ни остава, когато ТЕ ВДИГАТ все по-високи бариери  (скрити и явни, "законни" и незаконни), пред сувереното ни право да определяме сами съдбата си – общите си дела като народ?!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1438