пряка демокрация (direct democracy)

 
пряка демокрация (direct democracy)

 
Рейтинг: 3.00
(268)
ГЛАВНА (ново броене след 60 000:)
Връзки / LINKS
КОНТАКТ И ОРГАНИЗАЦИЯ
Календар
Анкети
"Ф" като “фалшиво” / F like "fake"
Лични файлове
Музика
Изпрати картичка :)


Мирно кротко Публикации Галерия ХРОНИКА и ИСКАНИЯ Открит ФОРУМ

ХРОНИКА и ИСКАНИЯ / България

Вземи в gLOG
19 Януари 09, 12:57 / Автор: от мрежата
На 21 януари - все по-ясни искания
открито обсъждане между всички
До организаторите на протеста и всички граждани
 
За да излязат на улиците почтените и мислещи хора (а те са огромното мнозинство), трябва да видят гаранции, че не са фигуранти в чужда игра и че излизането ще доведе до преместване на властта от ръцете на мафията в ръцета на всички граждани
 
Гаранцията е участие на най-широк кръг хора в обсъждане и формулиране на исканията и пътя за постигането им. Т.е. нужен ни е разговор - открито обсъждане между всички, с включване на всякакви предложения за изход и нека всички изберат – там на площада с вдигане на ръка – при най-гоямата демонстрация. Повече разговор и по-малко музика сега на площада – до сватбата е далеко. Това е призивът ни до органзаторите.
 
При слаби политически искания, несподеляни от най-широк кръг хора, ще има слабо участие и непредставителни символични демонстрации, които ще послужат само като предлог да ни извъртят поредната псевдо-промяна с поредния фалшив спасител, избран с “мнозинство от малцинството” след като мнозинството мислещи е елиминирано чрез лишаване от алтернатива и негласуване. Така че не викайте “Оставка!” без да е ясно в кого отива властта след оставката! ТЕ също са сред нас и викат “Оставка!” като мълчат за другото. 
(Поглеждай нагоре! http://edname4ta.dir.bg/_files/t5_4565162.jpg)
 
Властта трябва да отиде във всички граждани чрез пълен комплект права за пряко участие /във всички власти/, въведени чрез промяна на Конституцията, закона за изборите и закон за пряко участие на гражданите в държавното управление след публично обсъждане и с референдум/и за да няма измама и неработещи права. Не е нужно свикване на Велико народно събрание – по-скъпо е и по-дълго. Може да стане и като издигнем и гласуваме само за “кандидати на пряката власт” в новия парламент – хора, издигнати от самите граждани като независими кандидати, подписали се /вкл. и с имуществ. гаранция/ да стартират веднага след избора им съответните законодателни промени в горната посока и по горния начин.
Не изместване на представителите и държ.служители от гражданите, а всички инструмените за бързо корегиране на лошо управление от самите граждани. Останалото е измама.
Това го внасяме като предложение за включване в призива, който е всъщност не към управляващиет /от тях – само лъжи и “номера”/, а към всички недоволни от системата граждани – какво да правим за да освободим България. Амин!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
2. efrem
20.01.09
15:12
Подкрепям един бъдещ протест с добре /професионално формулирани искания - това е т. 6 . Прецизно оформени искания. Прецизно изготвен тук списък на доброволни участници. Вход за протестта - с лична карта и искане в ръка.Изявления - само от предваритено заявени за това лица.
1. anticorruption
20.01.09
11:06
1.\"открито обсъждане между всички\"- ДА!
2.\"нека всички изберат – там на площада с вдигане на ръка \"- НЕ ! Товае крайно непредставително,дори демонстрацията да е \"голяма\" (напр.10 000 души)и в хаоса ирационални идеи могат да получат емоционална подкрепа, а верни мерки да не бъдат разбрани !
3.\"не викайте “Оставка!” без да е ясно в кого отива властта\" - ДА !
4.\"Властта трябва да отиде във всички граждани чрез пълен комплект права за пряко участие\" - ДА!
5.Не е нужно свикване на Велико народно събрание \"–може да се наложи за Нова Конституция
6.Най-0важното- СПЕШНО СЪБИРАНЕ НА ГРАЖДАНСКИ ЛИДЕРИ (И АНАЛИТИЦИ) ЗА ПРЕЦИЗНО ОФОРМЯНЕ НА СТРАТЕГИЯТА И ПОСЛАНИЯТА! СПЕШНО...
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.109