пряка демокрация (direct democracy)

 
пряка демокрация (direct democracy)

 
Рейтинг: 3.00
(268)
ГЛАВНА (ново броене след 60 000:)
Връзки / LINKS
КОНТАКТ И ОРГАНИЗАЦИЯ
Календар
Анкети
"Ф" като “фалшиво” / F like "fake"
Лични файлове
Музика
Изпрати картичка :)


Мирно кротко Публикации Галерия ХРОНИКА и ИСКАНИЯ Открит ФОРУМ

ХРОНИКА и ИСКАНИЯ / България

Вземи в gLOG
14 Януари 09, 09:11
До всички народни преставители
чрез Председателя на НС
                                        
Вх.№ ПГ-928-00-4
14.01.2009

      И С К А Н Е
 
Уважаеми народни представители,
 
Искаме всички възможни и работещи права за пряко участие и контрол на гражданите в държавното управление, не селекция, не участие под контрол на управляващите. И затова – публично обсъждане и референдум по закона за пряко участие на гражданите в държавното управление, по избирателния закон, за достъпа до информация и всичко което касае контрола на обществото върху властта.
В проектозакона “за пряко участие на гражданите в управлението”, който от 7 години виси в Парламента липсват възлови права за такова участие – право на отзоваване, на граждански квоти в администрацията, на достъп до медиите, пряк избор на магистрати и началници РПУ и др. права, които гражданите биха желали да имат. А правото да свикваме референдуми е така ограничено в предмета, сроковете и процедурата за свикване и обсъждане, че всъщност спъва свободното изразяване на волята ни.
Искаме реални работещи права на пряко участие и затова – публично обсъждане и приемане с референдуми на закона за прякото участие на гражданите в управлението, избирателния закон и всички други закони, свързани с правата ни за контрол върху властта.
 
Граждани на България
от протеста пред Народното събрание на 14 януари 2009 г.
 
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.142