пряка демокрация (direct democracy)

 
пряка демокрация (direct democracy)

 
Рейтинг: 3.00
(268)
ГЛАВНА (ново броене след 60 000:)
Връзки / LINKS
КОНТАКТ И ОРГАНИЗАЦИЯ
Календар
Анкети
"Ф" като “фалшиво” / F like "fake"
Лични файлове
Музика
Изпрати картичка :)


Мирно кротко Публикации Галерия ХРОНИКА и ИСКАНИЯ Открит ФОРУМ

ХРОНИКА и ИСКАНИЯ / България

18 Декември 08, 10:04 / Автор: граждани за пряко участие в управлението
Да подкрепим протестите на студенти и фермери утре!
до всички граждани
Да подкрепим ПРОТЕСТА срещу анти-управлението на Студентския град не за студентите, а за мутри, бюрократи и др. частни интереси. Нима цялата ни държава не се управлява така? Ето и фермерите излизат същия ден срещу анти-управленито в земеделието. Видяхме новината за "срещата" със студенти на 16 декемри, където министрите не са дошли дори на разговор. Управляващите игнорират не само тях, те са отстранили цял народ от определяне на собственато му съдба – на всички държавни политики. И нима не доказаха вече 20 години с фалшивия преход към уж демокрация и уж пазар, че не разбират от дума, нима студентите не знаят това? Впрочем, сами виждяха до какво довеждат кротките шествия безобидни в тона и исканията си. При това – поотделно – всяка коза за свой крак, което позволява да ни хвърлят едни срещу други /с възражения от рода на: “от учителитете ли да вземем за да дадем на вас?”/. Неточно прицелените и разпокъсани протести се игнорират с лекота. А за насочването им в беозпасна /за управляващата мафия/ посока и капсулирането им в отделни групи се трудят разни казионни “шапки” и симулатори на опозиция и “гражднско общество”, синдикати пр. Надявам се между техните координатори няма такива. Умните и достойни хора намират достоен начин за препитание. 

Като граждани извън всякакви организации ще подкрепим протеста с призиви за реална демокрация с включване на всички граждани в управлението на страната, на студентите – в управлението на Студентски град и ВУЗ, на фермерите в управлението на селското стопанство. Без пряко включване, ще ни лъжат още 20 години. 

Нека да окуражим и покажем на съгражданите ни, че не е страшно и дори е срамно да не протестираш и не се бориш за правата си, когато си отстранен от определяне са собствената си съда и те управляват против твоите интереси!

От мрежата
Национална антикорупционна коалиция, Пловдив

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1081