пряка демокрация (direct democracy)

 
пряка демокрация (direct democracy)

 
Рейтинг: 3.00
(268)
ГЛАВНА (ново броене след 60 000:)
Връзки / LINKS
КОНТАКТ И ОРГАНИЗАЦИЯ
Календар
Анкети
"Ф" като “фалшиво” / F like "fake"
Лични файлове
Музика
Изпрати картичка :)


Мирно кротко Публикации Галерия ХРОНИКА и ИСКАНИЯ Открит ФОРУМ

ХРОНИКА и ИСКАНИЯ / България

Вземи в gLOG
10 Април 08, 10:33 / Автор: Мрежа за пряка демокрация и бързо гражданско реагиране
Протест срещу убийците на Георги Стоев
http://edname4ta.dir.bg/_wm/diary/diary.php?did=362727&df=46&dflid=3
Утре, петък 11 април от 17:30 часа на площад “Независимост” (фонтана пред Президентството) , всички на протест /без партии/ срещу убийците на Георги Стоев - “НАРОДЪТ СРЕЩУ МАФИЯТА”. Присъединяваме се към призива на "Справедливост".
Но да внимаваме - те и сега ще се опитат да употребят нашето недоволство и да го тласнат в глуха линия - към псевдо-промяна и в обятията на нови фалшиви спасители. Да не позволим това - да поставим най-радикални искания, гарантиращи наша ПРЯКА ГРАЖДАНСКА ВЛАСТ в управлението - всички възможни инструменти за това - от право да свикваме референдуми, да отзоваваме, да избираме пряко прокурори, съдии, полицейските началници на РПУ, гражданско участие в управлението на публичните медии и достъп до ефира, граждански квоти на всички нива в държавата, избрани по жребий... Всичко, всичко, което ще гарантира наистина РЕАЛЕН контрол на хората върху държавното управление! Амин! Но ни трябва постоянна връзка връзка помежду ни – без посредници - всенародна мрежа за бързо гражданско реагиране - минимална самоогранизация за съвместни действия - за да не могат да ни подритват.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
1. edname4ta
13.04.08
06:47
ДОЛУ - добре, но кой ГОРЕ?
Хората не излязоха на протеста, защото В ПРИЗИВА за него НЯМАШЕ отговор на този въпрос. А хората са го гледали вече този филм - да ги викат ПРОТИВ омразното управление, после скрито им пъхат ПАК СЪЩОТО под нов образ!!!
На самия протест неговите организатори МНОГО РЕВНОСТНО избягваха този въпрос, отказаха микрофона на граждани, искащи права на ПРЯКО УЧАСТИЕ /да свикваме референдуми, да отзоваваме, да избираме пряко Гл. прокурор, съдии, полицейски началници и ред други/ и не позволяваха дори издигането на плакати с такова съдържание. Странно, нали? А протестът беше обявен \"Народът срещу мафията\". Е народът само за скачане ли е? Педлагаме вече всички мераклии да управляват ДА СКАЧАТ ЗА НАС - за ПРЯКА ВЛАСТ на гражданите с всички възможни инструменти, пък ние ще решим дали са червни!
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1016