пряка демокрация (direct democracy)

 
пряка демокрация (direct democracy)

 
Рейтинг: 3.00
(268)
ГЛАВНА (ново броене след 60 000:)
Връзки / LINKS
КОНТАКТ И ОРГАНИЗАЦИЯ
Календар
Анкети
"Ф" като “фалшиво” / F like "fake"
Лични файлове
Музика
Изпрати картичка :)


Мирно кротко Публикации Галерия ХРОНИКА и ИСКАНИЯ Открит ФОРУМ

ХРОНИКА и ИСКАНИЯ / България

09 Март 08, 23:01 / Автор: Гражданско участие
Стъпка напред в обединяване на силите
Учредителна конференция в Пловдив
На 7 и 8 март 2008 г. в Пловдив 30-на граждански организации и отделни граждани начело със “Зелени Балкани” и Регионалния съюз на НПО, Пловдив учредиха “Национална антикорупционна коалиция” с цел мобилизиране на възможно най-широк граждански фронт срещу корупцията на всички равнища в държавата ни. Приеха се Платформа (цели и средства) и Устав на сдружението. “Гражданско участие и пряка демокрация”, иницатор на мрежата за бързо гражданско реагиране с готовност се включи в това начинание.
Коалицията ще формира експертни екипи за разкриване на корупционни схеми в центъра и по места. Срещу корупцията ще се воюва с разследвания, сигнали и съдебни дела у нас и в ЕС, медийни кампании и граждански натиск отвътре за пресичане на отделни корупционни схеми, за привличане на външен натиск и засилване контрола на обществото (гражданите) в държавните институции, които произвеждат, толерират и охраняват корупцията чрез порочна законодателна, правоохранителна, медийна и други държавни политики.
Коалицията призовава всички граждани към повсеместно самоорганизиране в групи за борба с корупцията, готови при отказ на институциите да работят по предназначението си да подкрепят с всенародни мирни демонстрации необходимите законодателни, персонални и други промени за освобождаване на България от октопода на корупцията и установяване реална пряка власт на гражданите в държавното управление.
Желаещите за включване могат да се обадят и на нашите адреси и телефони.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
2. zitta2
11.03.08
13:33
Дано инициативата успее,възможно най-голяма част от народа да "прогледне" и да се бори!
1. svobodoliubka
11.03.08
12:53
Горещо подкрепям инициативата! Крайно време е да покажем на всички престъпници в политическата и икономическaта сфера, че можем да се обединим срещу многoликия октопод, обхванал с хищни пипала народа ни!
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.5744