пряка демокрация (direct democracy)

 
пряка демокрация (direct democracy)

 
Рейтинг: 3.00
(268)
ГЛАВНА (ново броене след 60 000:)
Връзки / LINKS
КОНТАКТ И ОРГАНИЗАЦИЯ
Календар
Анкети
"Ф" като “фалшиво” / F like "fake"
Лични файлове
Музика
Изпрати картичка :)

БЛОГ АРХИВ
«« декември 2022 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Мирно кротко Публикации Галерия ХРОНИКА и ИСКАНИЯ Открит ФОРУМ

ГЛАВНА (ново броене след 60 000:) 09:30
« Обратно
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
14 януари - ЗА КАКВО си струва да излезем
За ПРЯКА ВЛАСТ НА ГРАЖДАНИТЕ - всички необходими права за това - във всички власти - за това излизаме. Само това в България ще гарантира реален контрол на обществото върху държавата. Партии и др. мераклии да управляват - да дойдат после и след като гарантират пълен контрол на гражданите върху себе си и цялата държава - тя е наша, не тяхна.
Това ще реши проблемите във всички сфери - кажете го на всички "синдикалисти", дето ни вдигат “всяка коза за свой крак” да просим хляб като сирачета. Не "хляб", а политически права ни трябват - да спреме течовете от хамбара!
И като граждани на изборите да издигнем сами ние КАДИДАТИ НА ПРЯКАТА ВЛАСТ, подписали ангажимент веднага след изборите да ни дадат права за пряк контрол – пълен комплект. Иначе - пак 14-ти! Това е за тези, които се безпокоят “какво ще станело на изборите”. Ами това ще стане - ще си вземем държавата - ако не сме глупаци. Амин!

И конкретна формулировка на искането днес:
Искаме всички възможни и работещи права за пряко участие и контрол на гражданите в държавното управление, не селекция, не участие под контрол на управляващите. И затова – публично обсъждане и референдум по закона за прякото участие на гражданите в държавното управление, по избирателния закон, за достъпа до информация и всичко което касае контрола на обществото върху властта. В другарския проект за такъв закон, който от от 7 години се върти из чекмеджетата на Парламента има големи дупки – няма право на отзоваване, на граждански квоти в администрацията, достъп до медиите, пряк избор на магистрати и др..
А правото да свикваме референдуми е така подрязано в предмета, сроковете и процедурата, че да остане под другарски контрол. Не искаме спънати, неработещи, препарирани права, които стават само да си ги гледаме. Искаме реални работещи права на пряко участие и контрол и затова отново – публично обсъждане и референдуми по избирателния закон, закона за прякото участие на гражданите в управлението, закона за достъп до информация и всичко свързано с контрола на гражданите върху властта!
13 Януари 09, 09:30    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1119